Der findes golfudstyr i alle prisklasser og kvaliteter

Anskaf dit golfudstyr

Det at skulle forholde sig til det store udvalg af golfudstyr og modeller, kan tage pusten fra de fleste. Så derfor vil vi hjælpe dig lidt, da du ikke har brug for den fulde udstyrspakke fra starten.

I vores lille guidede anbefaling her på GolfRabbits.com tager vi udgangspunkt i, at du på det tidspunkt du overvejer at købe golfudstyr er blevet introduceret for golf og har prøvet at spille en runde eller to samt brugt lidt tid på driving rangen, hvilket skulle være nok til at du har taget en beslutning om at gøre noget ved tingene, med et ønske om at blive endnu bedre.

Anbefaling af golfudstyr kan være en meget vanskellig ting, hvilket er årsagen til at vi ikke går i detaljer vedrørende mærker og modeller, men derimod fortæller lidt om, hvilke typer udstyr som kan være godt at have i de forskellige faser som nybegynder.

Det er med golfudstyr som det er med biler, hvor der findes golfudstyr i alle prisklasser og kvaliteter, så dette vil vi lade være op til dig og din privatøkonomi at afgøre om det skal være i den billige ende, eller om der skal ofres lidt ekstra på tingene.

Anskaf golfudstyr - vi giver dit gode råd på vejen
Step 1: Hvad er det vigtigste golfudstyr i starten?

Vi anbefaler, at du som noget af det første anskaffer dig en golfhandske, da disse giver et langt bedre greb på dine jern og køller. Golfhandsken bør hellere side lidt for stramt end alt for løst, da den har det med at udvide sig en smule efterhånden som den bliver brugt. Golfhandsker findes i mange varianter, afhængig af om du er højre eller venstrehåndet, men spørg i proshoppen eller den golfbutik du handler i, hvor de vil være dig behjælpelige med det mest fornuftige valg. En golfhandske koster et sted mellem 70 – 190 kr. og findes som sagt i alle golfbutikker.

En anden vigtig del af det første udstyr er dit fodtøj. Benytter man gummisko eller sko uden nævneværdige riller, så har man ikke det optimale fodfæste på en golfbane eller for den sags skyld en driving range. Derfor kan det være en rigtig god idé at købe et par golfsko, da disse er udstyret med spikes (plastikpigge/knopper), hvilket gør at du hermed opnår et så optimalt fodfæste som muligt. Grunden til at dette er så stor en fordel er, at med den rotation man har i kroppen i forbindelse med gennemførelse af et slag, så kan det ved glatte eller våde underlag være meget vanskeligt at stå fast, hvilket gør at det til tider er muligt at miste balancen en smule som samtidig gør at slaget bliver derefter. Golfsko findes fra 100 – 3000 kr, men vi mener at det ofte er muligt at finde et par rigtig fornuftige sko til en pris mellem 100 – 400 kr., da det altid er muligt at finde et fødselsdagstilbud, udsalg eller restsalg, så udgiften kan holdes på et nogenlunde fornuftigt niveau. Sko er jo heldigvis til at udskifte, så når du er blevet mere bekendt med dine behov, så er det altid muligt at finde et par som lige passer til ens stil og temperament.

Step 2: Hvilke fordele er der som nybegynder i at investere i golfudstyr?
Har du stået på ski, spillet tennis eller badminton osv. så kender du til det at man lige skal vænne sig til sit udstyr, lige fra sko/støvler til ski eller ketcher. Får man pludselig en anden ketcher eller en anden ski på så kan spillet føles helt anderledes. Det samme gør sig gældende i golf, og det kan derfor anbefales at man så snart man ved at man går efter at få sit golfkørekort investerer i et begyndersæt sammen med sko+handske. Fordelen er at du får dit eget sæt som du vænner dig til at spille med, lærer de forskellige køller at kende og dermed hele tiden udvikler dit spil.
Step 3: Hvad findes der af golf begyndersæt?
Mange nybegyndere vælger at leje (50-70 kr. pr. gang) et golfsæt i fasen hvor de tager et golfkørekort. Endnu flere indser, at prisen for at leje et middelmådigt (hvilket det ofte er) udstyr, hurtigt løber op og det derfor kan svare sig at købe et begyndersæt, hvis de alligevel er fanget af spillet fra starten. Her kan vi så på det varmeste anbefale, at du tager kontakt til en proshop eller golfbutik, da de er i stand til at give dig en kyndig vejledning, hvor der tages højde for din fysiske styrke, højde osv. Der findes også for begyndere mange muligheder, hvor du kan købe et ½ golfsæt, et komplet golfsæt, eller en løsning hvor der er et komplet golfsæt inklusiv golftaske (bag) og golfvogn. Fælles for disse er, at teknologien har gjort, at man langt hen af vejen får nogle ganske gode sæt, som man kan benytte i 2-3 år, før lysten og behovet for at foretage nye investeringer begynder at melde sig. Begyndersæt er meget “tilgivende”, så man som begynder har så rene og gode slag som muligt. Efter en 2-3 års periode, har mange højnet deres tekniske niveau, hvilket gør at man får mere ud af at købe lidt bedre jern, så et skift på dette tidspunkt er meget naturligt. Herunder finder du en uddybning af et halvt og et komplet golfsæt, som de oftest fremstår:

Halvt golfsæt: Komplet golfsæt:
Fairwaykølle Jern: nr. 9, 7, 5 Sand wedge (SW) Putter Bærebag . . Driver Fairway kølle Rescue/hybrid kølle Jern nr.: 9, 8, 7, 6, 5 Sand wedge (SW) og Pitching wedge (PW) Putter Bærebag

For yderligere uddybning af de forskellige jern og køller i opstillingen herover, er det muligt at få mere information, ved at læse mere under punktet “Golfudstyr”, hvis du er i tvivl om hvad de forskellige ting betyder og er skabt til – klik her!

Step 4: Hvilket golfsæt skal jeg så købe?
Ved køb af et halvt golfsæt, får du en økonomisk besparelse, men også lidt færre jern/køller. Dette er en god løsning, hvis du ikke ønsker at have et helt sæt og forventer at du vil udbygge det med tilsvarende model. Et helt golfsæt koster lidt mere end det halve golfsæt, men her har du også hele pakken på én gang. Kan du mærke, at du brænder for spillet, så vil vi anbefale at du køber et komplet sæt fra starten. Begrundelsen er, at jo mere tændt du er på at få spillet så meget som muligt, jo hurtigere kommer du også til at mestre de forskellige jern/køller, så du ikke først skal ud og investere i dem, når du har brug for lidt mere længde i slagene eller mere kontrol over afstanden du slår bolden. Den tredje løsning er som sagt, at erhverve sig et komplet sæt, inklusiv vogn og vognbag. Med denne løsning behøver du ikke at tænke på andet end at tage handsken på og kommer ud og spille noget hyggelig golf. Skal du have et begyndersæt, så kan de erhverves fra ca. 1000 – 3000 kr. afhængig af mærke, type model osv. Men forhør dig hos eksperterne i proshoppen eller golfbutikken, så er du godt hjulpet på vej. På vores linkside, kan du finde golfbutikker og golfmærker, så klik her og udforsk en helt ny verden med masser af golfudstyr på alle hylderne.
Step 5: Golftøj & diverse
Du har måske læst vores side omkring golf dress code? Men dermed ikke sagt at man skal ud at købe nyt tøj også, det er den del man kan vente med til sidst. Der er dog nogen praktiske anbefalinger da golf jo foregår udendørs i forskellig slags vejr. Kun frost eller kraftig regnvejr og/eller blæsevejr kan afholde golfspillere fra at komme ud at nyde spillet. Lidt vind, regn eller kølige grader er stadig golfvejr. Så derfor: En almindelig kasket/cap kan være praktisk så flagrende hår i vinden ikke forstyrrer dig i dit slag, og så er den samtidig en skærm imod solen, hvis den skulle være så god at vise sig på din runde. Så snart det blæser lidt kan det være praktisk med en vind/sports jakke, særligt når man spiller om efteråret eller vinteren. Endelig kan det være praktisk at have en let regnjakke i sin bag i tilfælde af lidt vand. Om efteråret/vinter kan det være rart at have nogen lidt varmere handsker med ud, som man kan putte hænder i imellem slagene og dermed holde hænderne varme, så kolde hænder ikke generer dit slag. Slutteligt kan et ekstra lag være også være en god idé når du spiller om efteråret/vinteren, dvs. strømpebukser/lange underbukser og en rullekrave/langærmet under trøjen eller jakken.

Golf citat:

“It is nothing new or original to say that golf is played one stroke at a time. But it took me many years to realize it”

Bobby Jones