Du spiller ikke bedre golf fordi du spiller i det flotteste golf-outfit

Dresscode

Handler det om golf i ternede kulørte bukser? Ja, det gjorde det engang, men er i dag mere undtagelsen end regelen i golfverdenen.

Tøjmode

I vores daglige færden udenfor golfbanen finder vi tøjmode indenfor alle områder af vores privatliv, arbejdsliv samt fritidsaktiviteter, hvor vi selv vælger hvilken mode vi vil følge og være en del af. Golf har som alle andre sportsgrene også en mode kaldet “Dresscode”, som har forandret sig meget gennem de sidste 10-20 år, da golf er blevet en folkesport og langt mere tilgængelig for alle.

Golf er en udendørssport som foregår i naturen, hvilket medfører at beklædningen skal være praktisk og samtidig ikke være en hindring for udøvelsen af de påkrævede sving og bevægelser under spillet. Dette gør, at udvalget af tøj man kan spille golf i er meget stort og hele tiden fornyes, men også at du i din eksisterende garderobe, er i stand til at finde beklædning som sagtens kan benyttes på en golfbane.

Hvad har jeg allerede af tøj

Vælger du at spille golf i håndboldshorts fra 1970, stropundertrøje, fantrøje fra en fodboldklub og/eller gummistøvler, så er dette en påklædning som du nok vil møde kritik for i klubberne rundt om i landet. Men med lidt sund fornuft og fokus på hvad der giver dig de optimale forhold at spille i, så er det meget svært ikke at overholde disse dresscode regler som findes rundt omkring i landets golfklubber.

Så kort sagt, så behøver du til eksempel ikke andet end:

  • Et par fritidsbukser
  • En polo med krave
  • En vindjakke/regnfrakke
  • En varm trøje
  • Et par golfsko
Ja, sværere er det ikke, så lad ikke myten om ternede bukser, pullover og pibe afholde dig fra at spille golf, da denne dresscode ses meget sjældent rundt om på de danske golfbaner.

Dresscode regler i golfklubberne

I mange golfklubber i landet, kan du efter megen søgen finde et lille billede med Dresscode-regler i A4 størrelse, som nænsomt er blevet lamineret for mange år siden – men behovet for at håndhæve disse dresscode-regler, synes for GolfRabbits.com ikke at være til stede i så stor grad som tidligere. Dette udelukker ikke, at der i enkelte tilfælde rundt omkring skrides til håndhævelsen af dresscode reglerne, hvis der f.eks. er nogen som ønsker at udfordre disse regler om “fornuftig/reglementær” påklædning på en golfbane.

Golftøj er “big business”, så står du og mangler noget nyt i din golf garderobe, så er det altid muligt at få inspiration i landets mange golfshops, som findes i tilknytning til klubberne eller på særskilte adresser.

Men husk, at du spiller ikke bedre golf fordi du spiller i det flotteste golf-outfit, så fokuser på dit spil og ikke nødvendigvis din påklædning i starten.

God fornøjelse…og vel mødt

Golf citat:

“It is nothing new or original to say that golf is played one stroke at a time. But it took me many years to realize it.”

Bobby Jones