Driving range kan rent faktisk benyttes af alle

Driving range

En “Driving range” er ordet for det sted i en golfklub, hvor det er muligt at træne/øve sine lange og korte slag.

Mange nybegyndere er ikke klar over, at en Driving range rent faktisk kan benyttes af alle, hvad enten man har et medlemskab eller ikke. Man kan komme direkte ind fra gaden og benytte disse faciliteter mod betaling, som er individuel fra klub til klub, hvor pris og betingelser ofte oplyses på den enkelte golfklubs hjemmeside.

En Driving range er et overdækket eller afgrænset område, som er inddelt i båse på en lang række og i nogle tilfælde i to etager, hvor man slår ud over et græsområde som strækker sig i en afstand af 200-300 meter ud fra båsene.

Driving rangen/båsene består af et underlag af kunstgræs, en boldbakke, afstandsinformation til greens, boldmaskine, poletter og en gummi-tee, som er uddybet herunder.

Kunstgræs/måtter

Dette underlag kan bestå af forskellige typer “kunstgræs”, men er hovedsageligt udfærdiget i et materiale og af en beskaffenhed, som minder mest om et fast grønt gulvtæppe, med en tykkelse på 2-4 centimeter. Tykkelsen gør, at slår du hårdt ned i dette underlag, så vil du ikke blive udsat for et hårdt stød/slag i armene, som resultat af et dårligt slag.

Gummi-tee

En Tee på driving range består af gummi, da disse modtager mange 100.000 slag og derfor skal holde så længe som muligt. En “Tee” er normalt et lille stykke træ med en udfræset skål på toppen, hvorpå man placerer sin bold ved udslag fra et tee-sted (det første slag man foretager sig på et hul). Denne tee stikkes ned i jorden og dybden tilpasses efter den afstand man ønsker skal være gældende mellem græsset og bolden. Derfor kan du på Driving rangen opleve, at der findes flere længder på disse gummi-tees, da den ønskede højde kan variere fra golfspiller til golfspiller.

Boldbakke

I boldbakken lægger du alle boldene, så du på en nem og hurtig måde kan gøre den næste bold klar til et nyt slag. På enkelte Driving ranges kan du opleve at du hælder boldene ned i et bolddepot, hvor en ny bold automatisk kommer op af gulvet/måtten efter et slag, placeret på en gummi-tee.

Afstandsinformation

På det store areal som strækker sig 200-300 meter ud fra båsene, er der ofte anlagt små greens med et flag placeret i midten af greenen. Her har du mulighed for at træne dine forskellige slag og prøve at få dem så tæt på disse greens og pinden som muligt. Afstanden til de enkelte greens som findes på Driving rangen, er ofte angivet i hver enkelt bås eller på en tavle tæt på udslagsstedet.

Boldmaskine & Poletter

Mange golfklubber har en boldmaskine, hvor man henter sine bolde som benyttes på Driving rangen. Disse boldmaskiner kan betjenes med et magnetkort eller poletter (købes i klubben). Poletter udgør som oftest en mængde bolde på 25-35 stk, afhængig af hvad den pågældende klub har sat som standard. Har man et magnetkort, så er det ofte indeholdende nogle rabatter samt muligheder for at vælge mellem flere mængder af bolde på én gang, i stedet for kun én bestemt mængde.

Nogle klubber går skridtet videre og tilbyder, at du kan hente lige så mange bolde du vil, mod betaling af et fast beløb for brugen af Driving range samt omkringliggende putting greens og indspilsområder.

Golf citat:

“Golf er ikke en metafor for livet. Det er en sport. En ublodig sport. Hvis man altså ikke tæller mavesår med”

Dick Schaap