Når man starter på at spille golf, er der mange ting man skal lære

Golfkørekort

Når man starter på at spille golf, er der mange ting man skal lære. Det gælder både det rent spilletekniske som greb og sving såvel som det gælder regler og etikette, d.v.s den korrekte opførsel på en golfbane.

Golfkørekortet er et begreb som har vundet indpas i golfverdenen. Golfkørekortet er en obligatorisk del af at lære at spille golf, da du som nybegynder hermed har et bevis for, at du har gennemført et træningsforløb og har et spillemæssigt niveau som gør, at du kvalificerer dig til at spille på en 18 hullers standard golfbane og samtidig med dette i hånden, mod betaling kan erhverve dig et medlemskab i en golfklub, med et registreret handicap hos DGU (Dansk Golf Union).

Golfkørekortet kan udformes forskelligt afhængig af hvilken klub du vælger, men som udgangspunkt består golfkørekortet af nedenstående:

  • 1 stk. undervisningsmodul (kan bestå af 3x1 times undervisning)
  • Regel, teori og etikette undervisning
  • Regelprøve / slagprøve
  • 3 scorekort fra f.eks. par-3 bane/Intermediatebane, gennemført i x-antal slag
  • Kvalifikationsmatch/kaninmatch på en 18 hullers standard golfbane

Ovenstående kan virke en smule omstændigt, men er nu en rigtig god introduktion, da dette giver dig en langt bedre indgang og forståelse for spillet.

Søger du lidt på Google.dk efter “Golfkørekort”, så vil du finde flere klubber som udbyder 3-5 dages kurser, som også er en hurtig, nem og hyggelig måde at få dette kort på.

Handicappet er overalt i verden målestokken for hvor god en golfspiller du er. Jo bedre du spiller, desto lavere bliver dit handicap, og med et handicapbevis kan du bevise din spillemæssige styrke.

Handicappet er samtidig det, der gør, at man i golf kan konkurrere “på lige fod” med alle andre golfere, idet man i såvel officielle matcher som private runder spiller ud fra sit handicap, således at vinderen er den, der spiller bedst i forhold til sit handicap.

På mange baner i såvel Danmark som ude i verden findes der handicapbegrænsninger, så du kun kan få lov til at spille, hvis dit handicap er lavere end begrænsningen.

Tag derfor kontakt til den golfklub du har valgt og hør om dine muligheder for at erhverve dig et golfkørekort os dem, så du dermed får en god start på dit nye liv med golfen.

Find en liste over alle danske golfklubber hos golf.dk, ved at klikke her!

Golf citat:

“Golf bliver spillet af 20 millioner voksne mænd, hvis koner tror, de er ude for at more sig”

Jim Bishop