Blandt mange nye golfspillere, kan det føles meget uoverskueligt

Golfmedlemskaber

Blandt mange nye golfspillere, kan det føles meget uoverskueligt og omkostningstungt at blive medlem i en golfklub. Dette kan siges at være med god grund, da det nogle gange kan virke meget omstændigt og samtidig vanvittigt dyrt, når udgangspunktet nu engang er at komme ud og spille en masse golf.

Selvom ovenstående kan opleves som en barriere, så mist endelig ikke modet, da der findes løsninger på alt – også i golfverdenen.

Vi tager udgangspunkt i, at du allerede har erhvervet dig et golfkørekort, hvilket så gør at du kun mangler et medlemskab af en golfklub, for at få et DGU kort og kunne spille greenfee golf på alle baner i verden, ud over al den golf du ønsker at spille i din egen klub.

Valg af golfklub

Det kan være en fordel, at søge ind i en golfklub der ligger i en fornuftig transportafstand fra din bopæl. På denne måde, kan du hurtigt komme frem og tilbage mellem klub og bopæl, så dette ikke opleves som en dagsrejse, hver gang du vil ud og spille noget golf og nyde naturen.

Listen over alle golfklubber i Danmark, finder du ved at klikke her! Læs grundigt betingelser og muligheder for et golfmedlemskab på den enkelte golfklubs hjemmeside, da dette kan variere meget klubberne imellem.

Indskud, aktier, kontingent

Priserne i forbindelse med et indskud, køb af en aktie samt årskontingent, m.m. varierer også meget klubberne imellem. Så find den ønskede golfklub og læs mere på deres hjemmeside, da dette er den hurtigste og nemmeste vej til disse informationer.

Golfmedlemskaber er ikke altid så dyre som man går og tror

Ventelister

Specielt i tæt befolkede områder, kan det opleves at nogle golfklubber har flere års ventetid, før det er muligt at blive medlem i den pågældende klub. Dette er selvfølgelig ikke særlig belejligt, når man godt vil være medlem med det samme, så man kan komme i gang med at spille.

Selvom det lykkes at komme på venteliste i en klub, løser det ikke problemet med at komme ud og spille golf, hvilket der også er taget højde for i form af langdistance medlemskaber, som du kan læse mere om herunder.

Langdistance medlemskaber

Mange golfklubber er begyndt at værge nye medlemmer til klubben, ved at udbyde muligheden for langdistance medlemskaber. Disse medlemskaber kan koste mellem kr. 1000-5000 for et års medlemskab under specielle vilkår afhængig af den enkelte golfklub.

Langdistance medlemskaber giver dig ofte spilleret i et begrænset omfang i den pågældende klub, men samtidig det berygtede DGU-kort (Bevis udstedt af Dansk Golf Union), som er nødvendigt for at kunne spille på andre 18 hullers standard golfbaner. På denne måde spiller langdistance medlemmer greenfee golf, indtil det lykkes dem at komme ind i en golfklub, som de eventuelt er skrevet op i.

I Nordsjælland og københavnsområdet hvor det i mange klubber er næsten umuligt at komme ind (pga venteliste eller meget dyre indskud/aktier), vælger mange golfspillere at blive langdistance medlemmer i en svensk golfklub, da de i relation til prisen er et godt alternativ til de danske tilbud og samtidig er det golfklubber som ligger indenfor en fornuftig køreafstand, hvis man beslutter sig for et eller flere besøg i sin egen klub i løbet af året.

Fælles for disse langdistancemedlemskaber er, at der er regler for hvordan man kan erhverve sig et medlemskab af denne type, da du stadig skal kunne forevise et golfkørekort som bevis for at du rent faktisk kan spille golf. Disse regler er udstukket af DGU (Dansk Golf Union) og SGF (Svensk Golf Forbund), hvilket er noget golfklubberne skal håndhæve.

Golf citat:

“Hockey is a sport for white men. Basketball is a sport for black men. Golf is a sport for white men dressed like black pimps”

Tiger Woods