Din vej til et væld af sjove oplevelser

Kom i gang med golf

Er du nybegynder eller interresseret i at vide mere om golf, så finder du her en lille guide, som kan give dig lidt hurtig information og forhåbentlig hjælpe dig i gang med at spille golf.

Guiden indeholder forslag til hvordan du som nybegynder eller interesseret kan gribe tingene an i de første faser, for at få så rolig og behagelig introduktion og start på golfen som muligt. Måden du tilgår tingene, er selvfølelig helt op til dig selv, så brug guiden som en slags huskeliste eller en måde at skabe dig et hurtigt overblik på.
Step 1: Mål og ønsker
Som så meget andet her i livet, så er det vigtigt at forholde sig realistisk til tingene, så man ikke slår alt for stort et brød op. Så gå efter de “æbler” som hænger nederst på grenen i stedet for dem som hænger helt oppe i toppen og kan være vanskelige at nå i begyndelse. Sæt dig et mål for hvad du vil nå i løbet af en periode på f.eks. 3 måneder, efter at du har fået den første introduktion til golfspillet, ved f.eks. et åbent hus arrangement i en golfklub eller sammen med familie/venner/firma. Mange bliver godt ramt af lysten til at spille golf, efter at de bare har prøvet det én gang. Det fantastiske ved golf er, at du både skal bruge din krop, et positivt sind og troen på det du gør, for at kunne gennemføre et fornuftigt golfslag. Derfor er tilfredsstillelsen også det større, når slaget har den rigtige lyd, følelse og længde, hvilket enhver golfspiller kan nikke genkendende til. Sæt tid af til at spille golf og lad dig ikke afskrække af at det tager tid at spille golf. Du får nemlig en masse god motion og ikke mindst muligheden for rigtigt at slappe af i naturen og nyde den stilhed som ofte er til stede, så vælg derfor at prioritere muligheden da du vil føle dig sprængfyldt af energi efterfølgende – det er særdeles sundt for krop og sjæl.
Step 2: Find dig en golfbuddy
En rigtig god ting er, at have én at dele golfen med fra starten. Det kan være din partner, familie, venner, veninde, kolleger som kunne være din golfbuddy. Er man to eller flere til træning eller til at gå rundt på golfbanen sammen, kan man hurtig lære nye ting af hinanden, få fif til et bedre slag, forklaring af uforståelige regler og hvad der nu måtte komme på en runde. Det er en stor fordel, da man får svar i situationen man nu engang står i. Kender du nogen som i forvejen spiller golf, så vil det være en meget stor fordel for dig, hvis en af dem kunne overtales til at bruge lidt tid sammen med dig, enten på en par-3 bane eller driving rangen. Vi har alle været begyndere, så det kan aldrig skade at spørge sine omgivelser om hjælp, da selv gode spillere benytter deres netværk af golfspillere til at hjælpe i perioder, hvor slaget f.eks. ikke sidder som det skal. Er man flere om at starte fra nogenlunde samme udgangspunkt, så kan man også holde hinanden ved ilden, specielt hvis sofaen trækker i den ene ende, hvilket til tider kan være svært at ignorere. Så find dig en golfbuddy, da det er en den bedste støtte når man starter på golf.
Step 3: Golfklub
Har du taget skridtet til at prøve kræfter med golfen, så gælder det bare om at finde et sted, hvor det er muligt at lære samt udøve sporten. Det kan være en stor fordel at finde en golfklub du kan tage golfkørekort i, som ligger indenfor en fornuftig afstand af din bopæl eller arbejdsplads, så transport til og fra golfklubben ikke bliver en hindring for at komme af sted, men noget der kan gennemføres uden de store gener. For at du har de bedst mulige træningsforhold er det vigtigt, at klubben du vælger har nogle gode træningsfaciliteter, for at gøre oplevelsen sjovere og lysten langt større. Sørg for, at den klub du vælger har en fornuftig driving range, gode putting greens, indspilsområder med greens og bunkere samt par-3 eller pitch & put bane. Indeholder klubben ovenstående faciliteter, så er du dækket godt ind. Find alle golfklubber i Danmark, ved at klikke her! Det er altid en god idé, at tage kontakt til den golfklub du har udset dig, da de ofte er i stand til at give dig svar på alle de spørgsmål du måtte have.
Step 4: Golfkørekortet?
Når man starter på at spille golf, er der flere ting man skal lære. Det gælder både det rent spilletekniske som greb og sving, såvel som regler og etikette, d.v.s den korrekte opførsel på en golfbane. Golfkørekortet er en nødvendighed for at kunne få adgang til at spille landets 18 hullers standard golfbaner. Golfkørekortet kan udformes forskelligt afhængig af hvilken klub du vælger, men som udgangspunkt består golfkørekortet af nedenstående:

  • 1 stk. undervisningsmodul (kan bestå af 3×1 times undervisning)
  • Regel, teori og etikette undervisning (Sammenlagt 2 timers varighed)
  • Regelprøve / slagprøve (1 times varighed)
  • 3 scorekort fra f.eks. par-3 bane/Intermediatebane, gennemført i x-antal slag
  • Kvalifikationsmatch/kaninmatch på en 18 hullers standard golfbane, hvor man ofte kun spiller de første 9 huller

Ovenstående kan er en rigtig god introduktion og giver dig en langt bedre indgang og forståelse for spillet. Tag kontakt til den golfklub du ønsker at spille/træne i, så vil de helt sikkert hjælpe dig med mere information om muligheden for at tage et golfkørekort hos dem. Søger du lidt på Google.dk efter “Golfkørekort”, så vil du finde flere klubber som udbyder 3-5 dages kurser, som også er en hurtig, nem og hyggelig måde at få dette kort på.

Step 5: Hvor kan jeg spille?
Ud over at spille i den golfklub du vælger at tage dit golfkørekort i, så findes der også andre muligheder for at få lidt træning og variation, så man i forløbet prøver andre baner end lige sin træningsbane. Dette vil også give dig lidt udfordringer og samtidig en oplevelse af, hvor forskellige golfbaner kan være.

Pay & Play dækker over muligheden for at komme direkte ind fra gaden og spille golf på en 9 hullers, som oftest en par-3 bane. Nogle klubber har udfærdiget deres par-3 bane med 6 huller, eller kalder banen for Pitch & Put. Alt dette kan du få mere information om, på de respektive golfklubbers hjemmeside, hvor dette er annonceret.

Som begynder indenfor golf får du dermed rig mulighed for at spille i forskellige klubber som annoncerer Pay & Play muligheden. På denne måde kan du udforske forskellige baner og varierende golfhuller, så du kan træne og dygtiggøre dig indenfor golfspillet.

Pay & Play muligheden kræver ikke et medlemskab, handicap eller andet bevis på at du rent faktisk kan spille golf og er derfor en fantastisk mulighed for at komme ud og få trænet og spillet noget golf.

Step 6: Hvad så nu?
Ja, så er det kort sagt bare om at komme i gang og springe ud i golfens forunderlige verden. De bedste ord vi kan give dig med på vejen, er at tage tingene i dit tempo, da golf er meget svært at spille med uro og stress i kroppen. Så giv dig tid og nyd de mange oplevelser som venter forude, da det for mange er en sport de fortsætter med resten af livet. Som tidligere nævnt, så behøver du ikke den store palette af golfudstyr, når du starter på golf, men du vil hurtigt opdage at udstyret drager din interesse, specielt hvis du har fået smag for spillet lige fra start. Vi har her lavet en guide i forbindelse med anskaffelse af udstyr og hvornår i forløbet de forskellige ting er gode at erhverve sig, så kan du ikke holde nysgerrigheden tilbage, så klik her og læs mere. Vi håber at du får mange rigtig gode golfoplevelser og ønsker dig al mulig held og lykke med på vejen. Med venlig hilsen GolfRabbits.com

Golf citat:

“Golf is 20 percent mechanics and technique. The other 80 pecent is philosophy, humor, tragedy, romance, melodrama, companionship, camaraderie, cussedness and conversation”

Grantland Rice